Milan Šmigić

Milan Šmigić, PMI PMP sertifikovani profesionalac, diplomirani elektro inženjer, diplomirao je 1990. Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu. Nakon što je prvih pet godina radio kao inženjer za razvoj i primenu upravljačkih informacionih sistema u Energoprojekt Entel-u, angažovan je u inženjeringu Elektroprivrede Srbije kao stručnjak za upravljanje telekomunikacionim, informatičkim i elektro-energetskim projektima.  Od 1993. godine je sudski veštak za oblast elektrotehnike – specijalistička oblast računarska tehnika i informatika.

Krajem 1998. godine osnovao je privatno konsalting preduzeće „Centar za upravljanje projektima – CPM“ koje danas uspešno posluje u regionu jugoistočne Evrope. CPM je svojim profesionalnim angažovanjem, kao prvo preduzeće na našim prostorima specijalizovano za trening i konsalting u upravljanju investicionim, informatičkim i razvojnim projektima, stekao zavidnu listu zadovoljnih klijenata i izgradio ugled ne samo u zemlji, već i u inostranstvu (Rusija, Nemačka, SAD, Bosna, Makedonija, Albanija). 2009. godine CPM je postao prvi specijalizovani PMI trening centar sa statusom Global PMI REP (Registered Education Provider) u regionu. CPM danas predstavlja referentni profesionalni izvor znanja, iskustava i poslovnih rešenja za upravljanje projektima i programima na tržištu jugoistočne Evrope.

Kao menadžment konsultant, predavač i trener Milan aktivno radi za vodeća preduzeća u zemlji i inostranstvu na razvoju i implementaciji korporativnih sistema za upravljanje projektima i programima (Telekom Srbija, Telenor, HP, Bovis Land, Mace, Komercijalna banka, Elektrodistribucija Beograd, Deloitte&Touche, Tigar, Delta M, Elektroprivreda Srbije, Putevi Srbije, Energoprojekt, NIS, Srbijagas, Multicon, Imperial gradnja, EDB Javno osvetljenje, Booz Allen Hamilton, CHF, USAID, Procredit banka, Grandprom, Telefonija, Makedonski telekom, Siemens).

Dugogodišnji je član vodećeg svetskog udruženja projektnih menadžera PMI (www.pmi.org), a 2004. i 2010. godine izabran je za predsednika Upravnog odbora regionalnog udruženja za upravljanje projektima PMI Serbia Chapter www.pmi-serbia.rs  Od 2007. godine sertifikovani je PMI PMP profesionalac. Ovlašćeni je trener i konsultant svetskih kompanija Oracle, Primavera, ESI International, EBRD, FrontRange, Microsoft. Od 2009. godine član je upravnog odbora srpskog udruženja FIDIC inženjera konsultanata – ACES (www.aces.rs), kao i srpskog udruženja korisnika Oracle tehnologija (SrOUG).

Projektne reference i detalji o aktuelnim profesionalnim angažovanjima su dostupni na adresi: smigicm@cpm.rs i www.cpm.rs


Related Sessions

View full schedule